Een goed en betrouwbaar calculatieprogramma voor jouw klusbedrijf

Ben jij op zoek naar een goed en betrouwbaar calculatieprogramma voor jouw eigen bedrijf in de bouw, wat ook nog betaalbaar is? Wij hebben de oplossing voor jou.

Als zelfstandig ondernemer in de bouw is een goed calculatieprogramma erg belangrijk voor een goede bedrijfsvoering. Als je op zoek gaat naar een goed calculatieprogramma word je overspoeld met zoveel keuzes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij bij De Klussenier de keuze makkelijk gemaakt. Wij bieden jou de mogelijkheid om te werken met een programma wat voor alle Klusseniers op maat gemaakt is. En daardoor gemakkelijk in gebruik is, ook als je nog geen ervaring hebt in het gebruiken van een calculatieprogramma.

Een goed calculatieprogramma vinden: de keuze is reuze

Wanneer je gaat zoeken naar een goed calculatieprogramma voor jouw klusbedrijf loop je tegen een berg keuzemogelijkheden aan. Er zijn veel partijen in de markt die een calculatieprogramma voor bedrijven in de bouw aanbieden. Maar hoe vind je het beste programma voor jouw klusbedrijf?

Je zal voor diverse keuzes komen te staan in de zoektocht naar een geschikt calculatieprogramma. Omdat de keuzemogelijkheden zo groot zijn zal  je een aantal keer keuzes maken waardoor het aantal keuzes beperkt wordt en je uiteindelijk gemakkelijker een besluit kan nemen voor een goed calculatieprogramma.

Wil je een online of offline calculatieprogramma?

Een van de keuzes waardoor je veel opties kan uitsluiten is kiezen tussen een online calculatieprogramma en een offline calculatieprogramma. Elke leverancier biedt een andere vorm van calculeren aan. Zo kan je gebruik maken van een online programma wat via internet benaderbaar is. Daartegenover heb je ook programma’s die via een lokale computer werken. Binnen de offline programma’s maken we onderscheid tussen programma’s waarvoor je software op jouw lokale computer installeert en programma’s die gebruik maken van excel of word.

Door te kiezen tussen een online programma en een offline programma maak je al een belangrijke schifting in het brede aanbod aan de verschillende programma’s voor de calculaties die je gaat maken in jouw klusbedrijf.

Kiezen voor generiek of maatwerk

Naast het maken van een keuze voor een online of offline programma is er nog een andere keuze waarmee duidelijkheid geschept kan worden. Dit is het kiezen tussen een generieke software en een maatwerk programma. Beide keuzes hebben voor- en nadelen. De belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende soorten programma’s beschrijven wij hieronder.

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een generiek calculatieprogramma is dat de kosten van zo een programma relatief laag liggen. Dit is voor een startende zelfstandig ondernemer vaak aantrekkelijk, want in het begin liggen de inkomsten soms wat lager en is de buffer over het algemeen minder hoog opgebouwd dan bij meer ervaren ondernemers. De kosten wat minder hoog op laten lopen met een generiek calculatieprogramma kan daarom aantrekkelijk zijn.

Het belangrijkste voordeel van een maatwerk calculatieprogramma is dat je met een programma kan werken die speciaal voor jou gemaakt is. Dit betekent dat je zelf kan bepalen wat je in het programma terug wilt zien. Dus, een calculatieprogramma speciaal voor jou gemaakt.

Nadelen

Het nadeel waar je bij een generiek programma tegenaan kan lopen is dat het calculatieprogramma veel functies heeft waar je niets mee kan. Een generiek calculatieprogramma is gemaakt om zoveel mogelijk gebruikers te kunnen bedienen. Omdat het generieke programma gebouwd wordt voor een groot publiek zitten er veel functies in het programma. Dit is meestal toegespitst op grote bedrijven in de bouw, want die hebben de beste financiële middelen om het programma te betalen. En deze grote bedrijven zetten het calculatieprogramma meestal breed in. Veel van de toegepaste functies zijn voor een kleine zelfstandig ondernemer zoals jij niet van toepassing.

Daartegenover heeft een compleet maatwerk calculatieprogramma voor jouw klusbedrijf ook nadelen. Het belangrijkste nadeel van een maatwerk programma is dat over het algemeen hoge ontwikkelingskosten betaald moeten worden. Kosten die jij als kleine zelfstandige vaak niet hebt, zeker niet als je net begonnen bent of binnenkort gaat beginnen met jouw eigen bedrijf.

Naast de bovenstaande voor- en nadelen zitten er uiteraard nog meer voor- en nadelen aan de keuze in het soort calculatieprogramma. Uiteindelijk is het belangrijk om voor jezelf af te wegen wat voor jou en jouw klusbedrijf de voor- en nadelen zijn van de verschillende programma’s. Daarmee kan je uiteindelijk de beste keuze maken.

Het calculatieprogramma van De Klussenier

Zoals je bovenstaand gezien hebt zijn de keuzes voor een calculatieprogramma zeer groot. Dat maakt het kiezen van een passend calculatieprogramma een lastig karwei. Vooral ook omdat je nog veel meer moet regelen voor een succesvolle start. Daarom bieden wij van De Klussenier startende ondernemers, die zich aansluiten bij De Klussenier, een maatwerk calculatieprogramma tegen een betaalbare prijs. Het programma waar alle Klusseniers mee werken is een systeem voor de calculatie die speciaal voor Klusseniers gemaakt is.

Naast het maken van jouw calculaties biedt het programma meer handige functionaliteiten, zoals het opstellen van een offerte vanuit de calculatie, het versturen van facturen en het bijhouden van relatiebeheer. Hierdoor is het voor jou, de zelfstandig ondernemer, makkelijk om via het programma snel offertes uit te brengen en facturen te versturen.

Doordat het programma voor jou als Klussenier op maat gemaakt is, is het zo ontworpen dat het programma voor jou eenvoudig in gebruik is. Wij hebben in het ontwerp rekening gehouden met het feit dat je liever met je handen werkt. Dankzij de gebruiksvriendelijke functionaliteiten maak je in een mum van tijd een goede calculatie, een duidelijke offerte en een factuur voor de betaling. Daarnaast hebben wij ervoor gezorgd dat er een directe aansluiting is op jouw boekhouding.

Uitgebreide ondersteuning

In het ontwikkelen van het calculatieprogramma is rekening gehouden met dat jij als vakman liever niet achter een computer zit, maar met jouw handen mooie verbouwen wilt uitvoeren. Daarom hebben wij niet alleen een calculatieprogramma voor jou ontwikkeld, in onze ondernemerstraining zorgen wij er ook voor dat je dit programma in een korte tijd onder de knie krijgt. Je krijgt training van een ervaren trainer die de ins en outs van dit programma kent. Na de ondernemerstraining staat de trainer ook altijd voor je klaar om alle vragen te beantwoorden waar je tegenaan loopt. Je staat er dus nooit alleen voor!

Neem contact met ons op en ontvang gratis een brochure

Start jouw eigen klusbedrijf als Klussenier en ga zorgeloos en onafhankelijk ondernemen.
 

Mijn huidige situatie:


  

 
Loading...

Wil je ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis Nederland B.V.
Tolboomweg 11
3784 XC Terschuur
Gratis brochure?