Jouw klusbedrijf starten kan vanuit vrijwel elke situatie

Je bent in loondienst, werkloos of zzp’er en je denkt na over het starten van een eigen klusbedrijf. Kan dat zomaar? Een goede vakman ben je wel, maar je weet niet of de situatie waarin je nu zit geschikt is voor het starten van een eigen klusbedrijf. Na het lezen van dit artikel weet je of jouw situatie toereikend is voor het starten van een eigen klusbedrijf. Wij leggen uit wat de verschillende situaties betekenen voor jou en de start van een eigen klusbedrijf.

Het starten van een eigen klusbedrijf bij De Klussenier kan voor iedereen net iets anders werken. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in het starten uit loondienst, het starten als werkloze en het starten als zzp’er. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende situaties betekenen voor het starten van een eigen klusbedrijf.

Het starten van een eigen klusbedrijf vanuit loondienst

Als je de wens hebt om een eigen klusbedrijf te starten vanuit loondienst kan je twee keuzes maken:

  1. Je gaat de mogelijkheden verkennen op het moment dat je in dienst bent bij de baas.
  2. Je zegt direct op en gaat daarna de mogelijkheden verkennen.

De meest gekozen mogelijkheid is het verkennen van de opties vanuit loondienst. Dit geeft de meeste zekerheid, omdat de financiële zekerheid van het loon nog niet wegvalt.

Op het moment dat je in loondienst de mogelijkheden gaat verkennen, dan is het verstandig om een aantal vrije dagen op te sparen. Deze kunnen handig zijn om (verkennende) gesprekken te voeren, of voor het onderzoeken van de haalbaarheid van het zelfstandig ondernemerschap.

Na de verkennende periode kun je besluiten te gaan starten met jouw klusbedrijf. Wanneer de startdatum bepaald is kan je opzeggen bij jouw werkgever. Zorg ervoor dat de laatste werkdag, indien mogelijk in overleg met de werkgever, vlak voor het starten van jouw klusbedrijf is. Het afronden bij de werkgever en de eerste periode van het klusbedrijf gaat namelijk niet goed samen.

Wanneer je afscheid genomen hebt van jouw werkgever begint de relatieve onzekerheid die hoort bij het zelfstandig ondernemerschap. Je hebt van de een op de andere dag geen inkomen meer en direct is er ook onzekerheid over voldoende werk. Met jouw ondernemerschap en de juiste hulp en ondersteuning ga je dit in goede banen leiden!

In dit hele proces kan De Klussenier jou ondersteunen. De Klussenier heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen van vakmannen naar het zelfstandig ondernemerschap. Stap voor stap nemen wij je mee naar het zelfstandig ondernemerschap. De onzekerheid die met het zelfstandig ondernemerschap komt wordt in dit proces bij elke stap verder weggenomen.

Het starten van jouw klusbedrijf vanuit de ww

Je bent (onlangs) zonder baan komen te zitten en hebt daarom een uitkering van het UWV. Dat betekent dat je vanuit het UWV een sollicitatieplicht hebt. Vanuit deze sollicitatieplicht kan je bij De Klussenier gaan onderzoeken of het starten van jouw klusbedrijf loont. Want het aanmelden bij De Klussenier en het voeren van een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan je bij het UWV opvoeren als sollicitatie.

Wanneer je daadwerkelijk als Klussenier start als zelfstandig ondernemer in de bouw heeft het starten vanuit de ww nog twee extra voordelen. Als eerste word je na de start van jouw klusbedrijf nog zes maanden ondersteund door het UWV. Je hebt recht op nog een deel van de uitkering. Dit bedrag hoef je niet terug te betalen naar het UWV. Verder kan je zes weken voor de officiële start van jouw onderneming zes weken vrijstelling krijgen van de sollicitatieplicht.

Twee extra voordelen om te starten
als Klussenier vanuit de ww

Eigen klusbedrijf starten vanuit de ww

Sluit je klusbedrijf aan bij De Klussenier

Klussenier worden als zzp’er

Veel zzp’ers in de bouw verhuren zich aan een (of meerdere) opdrachtgever(s), of rekenen kleine marges waardoor ze veelal tot de categorie prijsvechter horen. Dit is een probleem van veel zzp’ers, want wanneer je jezelf verhuurt ben je in grote mate afhankelijk van de grillen van de opdrachtgever. Daardoor kan het zijn dat een opdrachtgever je van de een op de andere dag niet meer nodig heeft en je zonder werk komt te zitten. Ook kan je te maken hebben met schijnzelfstandigheid. Dit wil je te allen tijde voorkomen. De Klussenier is daarvoor uitermate geschikt. Want je gaat met de juiste hulp en ondersteuning jouw opdrachten halen bij een grote groep eigen particuliere klanten. Je bent niet meer afhankelijk van een enkele opdrachtgever. En je kan goede marges rekenen.

Vanuit deze situatie Klussenier worden is simpel. Je doorloopt het traject van De Klussenier succesvol, je past jouw handelsnaam bij de Kamer van Koophandel aan en je bent Klussenier. Overigens kan dit laatste alleen na toestemming van de centrale organisatie omdat De Klussenier een merkrecht beschermde naam is en alleen voorbehouden is aan echte Klusseniers. Direct profiteer je van de voordelen, zoals het sterke merk en de ondersteuning in de bedrijfsvoering.


Jouw eigen klusbedrijf starten, het is mogelijk vanuit elke situatie

Zoals bovenstaand beschreven is het mogelijk om vanuit elke situatie jouw klusbedrijf te starten. Voor iedereen is de persoonlijke situatie net weer wat anders. Neem vandaag nog actie om de mogelijkheden binnen jouw persoonlijke situatie met geheel vrijblijvend ons te onderzoeken.

Wil jij jouw eigen klusbedrijf starten?

Laat hier vrijblijvend jouw gegevens achter

 
Verstuur  

 

Of neem zelf contact met ons op

  0342 84 97 97
  info@hetklushuis.nl
  06 1406 7007

 
Loading...